2009 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Camino de Santiago. Spalio 16 d. 31 km: Villar de Mazarife - Astorga

31 km šiandien įveikti tarsi be pastangų, nepaisant tvyrančio karščio. Kelias įdomus, eina per laukus ir giraites, todėl žingsniuoju ir džiaugiuos. Neskubu, dairausi. Tiesa, turėjo būti antra diena be pėdų skausmo, bet jis vis dėlto yra. Todėl laiks nuo laiko stabčioju. Reljefas pradeda banguoti: jaučiasi, kad netoliese kalnai.
Astorga. Allbergue municipal - milžiniškas, kelių šimtų vietų. Bet suskirstytas kambarėliais, todėl to dydžio nesijaučia. Nemokamas internetas! Apsigyvenu kartu su britu, kuris Camino jau trečią kartą. Kodėl jūs čia tiek daug kartų, klausiu. Viena iš priežasčių, sako, ta, kad čia gali valgyti ir gerti kiek nori, o grįžti vistiek sulieknėjęs. Abu pasijuokėm iš to atsakymo, britas nuskubėjo į superparduotuvę pirkti maisto vakarienei, paskui čirškino virtuvėje skaniausius kepsnius. Vykdo savo planą :)
Aš gi rimtai susirūpinau kuprinės svoriu ir šį tą nuveikiau: palikau tik pusę paklodės, nusipirkau basutes a la crocs, o palikau dvejas (basutes ir dušo šlepetes), išmečiau nereikalingus popierius, atsarginį tušinuką ir per pusę perlaužiau dantų šepetėlį... Taip sakant, gramas prie gramo gaunasi kilogramas. Pakilnojau kuprinę - lengvesnė. Taigi rytdienai pasiruošiau...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą