2014 m. liepos 1 d., antradienis

Vienų kojinių istorija

Prasidėjo beveik prieš 354 dienas, baigėsi prieš 9 mėnesius... Kas netingit, skaičiuose ieškokite simbolių :)

Liepos 17 d. mūsų gero draugo Lino gimtadienis. Išvakarėse paskambino Gabija ir klausia: ką dovanojam? Pasijutau pagauta, nes man "geras draugas" ir "dovanos" nebūtinai yra kartu, bet turėjau kažką atsakyti... "Hmmm... gal nueinam į Pilies g. ir nuperkam vilnones kojines?.. Tikriausiai jam kartais kojos šąla..." - spontaniškai gimdžiau variantus, bet ragelyje tvyrojo tyla. Tuoj supratau kodėl: "Tu išprotėjai: abi mezgam, o eisim pas babces?"... Gabija kaip visada teisi: pas babces neisim.

Rytojaus dieną susitikom MZ, išrinkom skirtingo margumo siūlus, supakavom ir padovanojom juos Linui. Tas pavartė akis (ką jam su jais daryti). Sumalėm, kad tai mes kadanors iš jų padarysim kojines ir iš karto atsiėmėm. Artimiausioj kavinėj surezgėm Lino kojinių koncepciją: mezgam kiekviena po vieną, atnara dryželiais, paskui kaip gaunasi, nes tobulai marginti siūlai viską "suriš". Dar sutarėm dėl akių skaičiaus ir virbalų storio. Atrodo, interpretacijoms vietos neliko.

Čia ir prasidėjo istorija, kuri tęsėsi gerokai ilgiau nei įsivaizdavome.

Mezgu rami ir laiminga, gėriuosi rezultatu: ilga atnara, dryželiai, prancūziškas kulnas... tobulybė...

Susiskambinam su Gabija - reikia pasigirti, kad viskas taip sklandu, apsitarti kaip toliau... ir gal pamatuot?.. Susitinkam...
...hmmmm...

Tai, ką mezgu aš, drastiškai skiriasi nuo to, ką mezga Gabija... Akių skaičius tas pats, virbalų storis taip pat, bet skirtumas didelis, nes Gabija mezga laisviau... Dar kartą pertariam dėl atnaros: 56 akys, išvirkščia persukta, plotis apie 9 cm, keičiamės virbalais.

Ardom, bandom iš naujo.

Aš: atnara ilga, prancūziškas kulnas, pradedu keltį, leidžiu kaip atsimenu, gaunasi nei šis nei tas -
neproporcija, kaip kokia kepurė...

Susitinkam su Gabija, aptariam keltį...

ardau...

Rugpjūčio 22 d. SMS Aš -  Gabijai. Raportuoju: 6 cm, 56 akys, išvirkščia persukta, 2,5 virbalai, 9 cm plotis. Laukiu žinių iš tavęs. Labanakt.

Po valandos SMS Gabija - man: Sh*t! Numezgiau 3 cm: 56 akys, išvirkščia persukta, 2 virbalai, plotis 10 cm!!! Einu miegot!!!

(Ardo Gabija)...

Aš džiaugsmingai mezgu toliau ir kai jau atrodo kad gana, iškilmingai tą kojinę užbaigiu... Susitinkam su Gabija, o ji krenta juokais: "gal tu slides apmezginėji?", - sako. Na taip, paskutines dvejas poras vyriškų kojinių mezgiau 48 dydžio, tad ties 42 sunku sustot ir tai, ką aš numezgiau, iš tiesų atrodo kaip slidės...

(Ardau aš ir laukiu mierkos iš Gabijos...)

Rugsėjo 13 d. SMS Gabija man: Baigiau!!!!

Per keletą dienų aš priderinu savo numegztą "slidę" prie normalios vyriškos kojinės.
Dar po kiek laiko dovaną galutinai įteikiam, praėjus beveik 3 mėn. nuo tikrojo Gimtadienio.

Kojinės gavosi beveik lygios

Labailabai jaukios ir šiltos


Spėju, kad tai brangiausios Lino kojinės - ir tiesiogine (atsidėkojo šventiniais pietumis :), ir perkeltine prasme (turbūt niekas iki šiol tiek nesistengė dėl jo kojinių)...

Mums su Gabija tai buvo smagus kūrybinis procesas, krykštaujant ir stengiantis dėl žmogaus, kuris jau beveik 30 metų yra mūsų geras draugas...

Jėga, ar ne?..

5 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. dabar man irgi taip :)) bet mezgant kartais būdavo beviltiška... :)

      Panaikinti
  2. Oj juokiausi... :) Sprendžiu šaunus buvo šis jūsų kūrybinis procesas. Tik pažiūrėjus į vilnones kojines manau sukils visa prisiminimų banga. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Zavu! Internete ieskojau ideju mezgimo terapijos projektui ir radau tave, Daiva! Ir dar kokia puiki kojiniu istorija! Ar Linelis nesioja tas kojines? O gal tausoja, juk ne daznas gauna tokia dovana.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rasa, jau beveik metai po tavo šio komentaro, bet vistiek atsakau: Linelis su jomis, sakė, MIEGA :))

      Panaikinti