2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Medis, kuris juokiasi, svajoja, žaidžia...

Likus vos dienai iki "Mezgimo viešumoje diena"/ "Tebūnie naktis" ir paskelbto kultūrinio mezgimo projekto, susirūpinau, kad reikia kažkaip specialiai visam šiam reikalui pasiruošti... Todėl per pietus apėjau artimiausias siūlų parduotuves, nusipirkau beveik luminescensinės spalvos siūlų, vakare juos išvyniojau ir nunėriau tris kvadratus - tai bus MEDŽIUI nuo manęs. Katė vėl nesuprato, ko aš čia taip stengiuos, todėl kartais "patikrindavo", o mano tempai po to žymiai sulėtėdavo...
Iš ryto dar prigriebiau kadaise pradėto ir niekadanesibaigiančio megztinio gabalus, dėl sąžinės ramumo pietums iškepiau lazanją ir jau prieš 11 entuziastingai sveikinausi su Sonata Kudirkos aikštėje, širdyje džiaugdamasi, kad šį kartą esu viena iš pirmųjų...
Pradžių pradžia
Pradėjo rinktis Mezgimo zonos fanės, trumpi persimetimai apie šįbeitą ir prasidėjo kūrybiniai pliūpsniai...
Čia vienas iš būdų, kaip "apgauti" dekolte (hmmm, kartais, pasirodo, reikia apgauti). Dar beveik tortinės rožytės, megzti lapai, ažūriniai nėriniai, spalvoti mezginiai, vintage... Po truputį jungiami į formas, kurios tuoj pat nutūps ant MEDŽIO šakų... Komanda natūraliai pasiskirstė į modeliuotojas ir siuvėjas, taigi veiksmas vyko pilnu tempu.

Nuo savęs galiu pasakyti, kad jau seniai buvau tokiame kūrybiniame transe, kai nesinori nei valgyti, nei gerti --- nieko, tik kuo greičiau pamatyti rezultatą... Penkios valandos prasisuko tarsi akimirksniu. Ir tik kai jau beveik baigėm supratau, kad esu baisiai alkana ir taip pat pavargusi...

Ir štai:
Mūsų MEDIS
KITOKIOS šakos
"Colosale", - šaukia prancūzės ir iš karto puola fotografuotis...
Dešinėje - "pražydęs" stulpas
Jaunesnysis brolis
Detalė - augam
Detalė - šliaužiam, bet švelniai



Detalė - rožytė :)
Na, ką dar galėčiau pasakyti... Jei sako, kad vyras turi pasodinti medį, tai gal moteris --- jį apmegzti?... "Jį" - tai ką: medį, ar vyrą?.. Nesvarbu...

Myliu šį medį, apsiūtą kažkada išgalvotais, iščiupinėtais, nuo laukimo (bet ne nuo laiko) pasenusiais lopais. Spinduliuojantį šilumą ir spalvas. Stebinantį ir džiuginantį.

Jei tu gyveni Vilniuje ir prie jo dar nebuvai, tai tik tavo apsisprendimas: ar rasi laiko žaidimui, ar ne. Aš tau linkiu jį pamatyti, nors man tai ir nesvarbu.

Aš džiaugiuosi, kad prie jo pridėjau ranką ir bent akimirkai papuošiau miestą. Kažkas net nusifotografavo ar atsiduso eidamas pro šalį. Ir tikrai nusišypsojo.

Aš labai myliu šį medį.

Grįždama prisėdau po liepa, kvėpdama kone drimbantį medų:

Ačiū ačiū... už kiekvieną lopą, taip gražiai sugulantį į naują paveikslą

6 komentarai:

  1. Oi kaip gražiai aprašei, aš vis dar gaivelėjuosi, bet įsikvėpiau paskaičius ir imsiuos "oficialaus" šventės aprašymo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš gaivelėjausi visą sekmadienį... kaip po gero šventimo, tik šį kartą nuovargis buvo saldus:) Sonata, rašyyyyyk

      Panaikinti
  2. Nuostabi istorija :) O aš šiandien visą dieną nerimavau, kad nerandu normalaus medžio puošimo aprašymo. Na, viena kita nuotrauka juk nesiskaito. Aprašyti medžio spalvinimą turi pačios mezgėjos :) Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. matau, kad nuostabi diena buvo, kaip gaila, kad negalėjau sudalyvaut.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Juuuhuuuu:) O kaip smagu yra išlįsti darbe į koridorių ir tyliai žvilgtelėti per langą - Kaip JIS, MEDIS, ten gyvena? Ir matyti didelį populiarumą - ir žiūrimas, ir fotografuojamas, ir apglostomas:) ir tas guotelis šalia - dryžiukais šviečia:))

      Jaučiuosi kaip kulverstukas, nes MES darėme darėme ir PADARĖME!

      Ačiū už puikią dieną!

      Panaikinti
  4. Laba diena,
    „Baltų lankų“ vadovėliai“ ruošia spaudai 3 kl. integruotą vadovėlį „Vaivorykštė“.
    Lapkričio mėnesio dailės pamokos puslapyje norėtume panaudoti Jūsų nuotrauką Mūsų MEDIS.
    Labai prašome Jūsų sutikimo neatlygintinai naudotis šia nuotrauka.
    Iliustracijų sąraše būtinai nurodytume Jūsų autorystę.
    Labai lauksiu atsakymo.

    Lina Lungytė-Jankoitienė
    Projektų vadovė

    AtsakytiPanaikinti