2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Mezgimo perversmas arba dar kartą apie NE NEsakymą

Vakar MZ mokėmės megzti nuo viršaus ir be siūlių. Visai kitaip, nei iki šiol, kai nuo apačios mezgu atskiras detales, paskui susiuvu... Vis su klaustukais akyse: ar geras ilgis, ar geras plotis, ar gerai sėdės/ gulės, o paskui dar tas siuvimas... Bet "kaip radau - taip paliksiu", ir mezginėju sau "iškarpomis".
MZ įnešė naujų vėjų ne tik į siūlus, bet ir į modeliavimą - per metus tiek daug atradimų. O vakar tiesiog "prasinešė" uraganas vardu Anna - estė, kuri mezga tik nuo viršaus ir be siūlių: pradeda nuo kaklo, paskui neįmantriai modeliuoja ir baigia mezginio apačioje. Fantastika! Tokį mezginį galima matuotis, nes jis yra 3D. Dar gerumas, kad baigei, nukirpai siūlą, papurtei ir jau gali švytruoti.
Taigi, vakar mokėmės šių paprastų principų ir paslapčių.
Mane sužavėjo ir pati Anna - savo vidine laisve, mąstymo kitokumu, drąsa kelti klausimus ir ieškoti atsakymų. Žaižaruojanti, stipri asmenybė, graži moteris, kuriai nėra taisyklės NE, yra KODĖL GI NE. Atrodo, kas čia tokio, smulkmena --- tik kita mezgimo filosofija. Bet aš tikiu, kad tokios "smulkmenos" keičia mus ir gelbsti pasaulį.
Žodžiu, siūlai paruošti, perversmas artėja.

1 komentaras:

  1. Labai ačiū už šiltą atisliepimą! Kitą ketvirtadienį ateisiu į klubą, būtų malonu susitikti!

    AtsakytiPanaikinti