2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Dar apie duoną (miltai)

Gavusi raugo, Rasa sielojosi, kad viską darė pagal receptą, bet tešla nekilo... Viena iš priežasčių gali būti miltai - tešla jiems labai jautri.

Išbandžiau "Kauno grūdų" rupaus malimo ruginius, patirtis nekokia - tešla menkai kilo, duona buvo sunki. Šie miltai lengvai prieinami, jų yra visuoe prekybcentriuose, bet nepasimaukit.
Patiko Ustukių ruginiai miltai, juos pirkdavau IKI.

Paskutinį kartą išbandžiau miltus iš Kalvarijų turgaus - ten tarp prekiautojų bulvėmis sėdi toks dėdulė, apsikrovęs miltų, garstyčių, linų sėmenų, dar kažkokių nepažįstamų grūdukų maišais... Kai paklausiau, ar geri miltai, pažiūrėjo į mane kaip į Kokią  rugių lauką... Paskui paklausiau, iš kokio malūno. Sako, iš mano... Pokalbis nesirišo, bet miltų iš "Mano" malūno nusipirkau, juolab kad kilogramas tik 1,50 Lt. Ir ką gi... ryt pirksiu 3 kg, kad nereikėtų dažnai lakstyti į turgų. O gal pavyks ir tą dėdulę įamžinti --- toks patikimas, didelėm rankom ir neplepus...
-------------------
Kita diena. Su Živile išsiruošėm į turgų, ji šią kelionę irgi aprašė, žr. "Miltų Romeo..."
Paaiškėjo, kad Živilė anksčiau yra pirkusi grūdus iš šio dėdulės ir puikiai prisimena jo ilgą veriantį žvilgsnį --- sako, jis į tave žiūri kaip į rugių lauką... Malūnininką radome vietoje, tarp "Mano" malūno maišų, kartu su miltais dosniai dalijantį patarimus. Kažką lėtai rinkomės, pirkome, paprašiau, kad leistų nufotografuoti. Pradžioje kategoriškai atsisakė. Dar kiek patrypčiojau ir po truputį tas pirkimas ėmė virsti žaidimu, linksmu nuotykiu, kurio pažiūrėti stojo turgaus praeiviai, o mes tiesiog springom juoku. Galiausiai sutiko fotografuotis, bet tik su manimi. Taigi, malūnininkas viduryje, jei pridengsi mano ryškų švarką, gal pavyks įžiūrėti jo veidą :)

Žodžiu, jei reikia miltų, garstyčių grūdelių, linų sėmenų ar kitų lukštukų --- ieškok "Mano" malūnininko Kalvarijų turguje tarp bulvininkų :)

Pakeliui prigriebiau "laisvų vištų" kiaušinių, kokių parduotuvėje nerasi.
Grįžom nuo juoko įskaudusiais paausiais.
Kažkoks pažvygavimų turgus gavosi :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą