2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Šilumiukai I

Kai kuriuos žmones vadinu Tylos žmonėmis: jie apsiausti tylos ir ramybės net tada, kai kalba. Tokių žmonių galiu suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų: vieną sutikau Camino de Santiago, jo tyla buvo labai švari, vėliau sužinojau, kad jis kunigas. Tylos žmogus yra mano kirpėja: net kai ji dirba ir kalba, vistiek esu kažkokioj harmoningoj tyloj, neskubrume (veiksmas vyksta kirpykloje!!!)... Na ir dar keletas.

Kai kurie yra Triukšmo žmonės: aplink juos triukšmas net tada, kai jie tyli... Jų daug.

Dar yra Šilumiukai. Pažiūri į žmogų ir iš karto tampa aišku, kad prie jo bus šilta: nuo žvilgsnių, žodžių, buvimo... Jų irgi keletą pažįstu.
---------
Praėjusią savaitę sužinojau, kad bręsta vienos Šilumiukės gimtadienis. Iš karto tapo aišku, kodėl kažkada beveik be sąmonės pirkau Fassett vilną --- šis aiškumas tik patvirtino taisyklę, kad vyksta tai, kas turi įvykti.

Buvo labai smalsu išbandyti tiek naują pirštinių modelį, tiek siūlą. Rezultatu likau labai patenkinta. O spalvingos, džiaugsmingos, šiek tiek neprotingos pirštinės penktadienį nutūpė ant Šilumiukės rankų. Vieną ji iš karto pavadino "vynuogėmis", nes primena ant močiutės stoginės išsiraizgiusias vynuoges. Kitos pavadinimo neatsimenu - kažkas apie ugnį, lapus ar lapę.
 Modelis ir pirštinių savininkė - Šilumiukė Rita.
Siūlai - Rowan Fassett vilna, pirkta, aišku, Mezgimo zonoje

2 komentarai:

  1. A, kaip miela :) Antroji pirštinė, kiek pamenu, buvo ugnis ir rudeniniai lapai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. mmmm.... kaip gražu, spalvinga ir šilta... su tokiom pirštinėm žiemos laukti kur kas smagiau :)

    AtsakytiPanaikinti